Aspergetapa “à la flamande”

Wil je thuis onze interpretatie van Asperges “à la flamande, op grootmoeders wijze” zelf eens uitproberen?

We geven je graag ons recept!

Maak eerst de eiersla (voor 4 wraps):

  • 8 hardgekookte eieren
  • 2 eetlepels mayonnaise
  • 1 eetlepel zure room
  • 1/2 bussel gehakte peterselie
  • sap van een halve citroen
  • peper, zout (en andere kruiden naar eigen smaak)

Voor de wraps:

  • 4 wraps
  • 8 sneden ham
  • 8 asperges (middelmaat A)
  • eiersla

Leg 2 sneden ham naast elkaar op de wrap, zodat die helemaal bedekt is.
Bestrijk de ham volledig met eiersla.
Let 2 gestoomde en goed uitgelekte asperges op de eiersla en rol de wrap strak op.

Wil je de wraps op voorhand klaarmaken, wikkel ze dan goed strak in vershoudfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Snij de wrap zoals je hem wenst (naargelang je er een tapa of een lunch van maakt), werk af met wat platte peterselie of bieslook.

Serveer met een frisse witte wijn (type Grüner Veltliner, Jurançon Sec, Sancerre, droge Riesling, droge Pinot Gris, Arneis). Geniet!