Creatief met bloedworst

Op zoek naar een tapa met een umami / mondvullend gevoel?

Dan is deze tapa wel een kanshebber:


Een cupje van wit brood.
Steek een ronde vorm uit een snee brood, leg die in een muffinvorm en bestrijk met lookolie. Bak in een op 200° voorverwarmde oven tot het cupje goudbruin is.

Bak de vulling:
Fijngesneden ui en ontpitte tomaat bakken in wat olijfolie, voeg daarna fijngesneden pitloze witte druiven en de in blokjes gesneden bloedworst toe. Vul de cupjes met het mengsel.

Pocheer de kwarteleieren:
Breng water aan de kook, breek de eieren in een lepel (één ei per lepel). Neem de eerste lepel, leg het ei in het kokend water maak een draaikolk in het water. Voeg daarna in snel tempo de andere eieren één per één toe. Neem (meteen) een schuimspaan en haal de eieren uit het water. Snelheid is belangrijk, want anders koken de kleine eieren helemaal door (wat ook lekker is, maar een gepocheerd ei moet nog wat lopen, en dàt maakt de tapa helemààl lekker)

Met een glas fruitige rode wijn (stijl Beaujolais of Loire),
maar ook met een frissere witte wijn, zoals een Menetou-Salon of Sancerre).

Smakelijk!