Maak zelf je wrap

Zelf je wraps maken? Fluitje van een cent! en zoooveel smakelijker dan de verpakte wraps uit het grootwarenhuis.

Ingrediënten (voor 6 grote wraps):

  • 200 gr bloem
  • 2 eetlepels boter (of 3 eetlepels olijfolie)
  • 180 ml melk of water
  • een halve theelepel zout (pas aan naar eigen smaak)

Verwarm (niet koken) de boter en de melk tot je een homogeen mengsel hebt.
Giet dit mengsel bij de bloem met het zout en kneed tot een elastische bol:

Blijft het deeg wat plakkerig? Voeg dan wat bloem toe tot je een mooie gladde deegbol hebt.

Verdeel het deeg in 6 gelijke bollen en laat 5 min rusten.

Strooi wat bloem op je plan en rol elke bol tot een zeer dunne wrap (met desnoods wat extra bloem, om het deeg goed te kunnen uitrollen). Hoe dunner, hoe beter!

Neem een pan met anti-aanbaklaag en zet die op het hoogste vuur. Bak elke wrap een 20 à 30 seconden langs elke kant (van zodra je bubbels ziet verschijnen, is het deeg gebakken). Veeg tussen elke wrap de pan schoon met een droge doek of wat keukenpapier, om te vermijden dat er veel bloem achterblijft en zwartgeblakerd wordt.

Klaar!